thevcompany

Over The V Company

The V Company is opgericht in begin 2015 door twee ambitieuze ondernemers met pure passie voor gezondheid en voeding. The V Company is ontstaan uit persoonlijke behoeften en vraag vanuit de naaste omgeving!

De producten van V Vitamine zijn ontwikkeld door de beste deskundigen van Europa en vervolgens geproduceerd in eigen land. De doelstelling tijdens deze ontwikkeling van recepturen was om de best opneembare natuurlijke samenstellingen vitamines te ontwikkelen. Het resultaat is; eerlijke natuurzuivere producten zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, kleur-, smaak- en geurstoffen en zeer betaalbaar.

Je hoeft nu niet meer de grens over, de allerbeste producten worden in Nederland gemaakt en verkocht!

Integriteit, duurzaamheid en transparantie

Dit zijn de kernwoorden die bij The V Company centraal staan. Zo zijn we het bedrijf ooit gestart, zo zijn onze producten ontstaan, op deze gronden hebben we al leveranciers uitgekozen en zo opereren we dagelijks. Daarnaast ondersteunt The V Company vele verschillende projecten die bijdrage aan een duurzame samenleving. 

The Making Of…

De producent van V Vitamine

 • De producten zijn ontwikkeld en geproduceerd bij Laboratorium Medisan BV te Heerenveen. Hier wordt alleen gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, welke worden betrokken via een wereldwijd netwerk van betrouwbare leveranciers.
 • De biologisch actieve grondstoffen worden alleen maar toegepast als hier ook ruime wetenschappelijke en/of klinische onderbouwing voor aanwezig is.
 • In het ontwikkelingsproces en kwaliteitsbewaking heeft Laboratorium Medisan de beschikking over:
 • Twee apothekers welke gespecialiseerd zijn in biologisch actieve grondstoffen, kruiden, vitamines en mineralen, met samen meer dan 70 jaar ervaring.
 • De een is gespecialiseerd in het samenvoegen van de juiste ingrediënten om zo het optimale effect te verkrijgen en de ander is gespecialiseerd in de literatuur beschrijving van kruiden, mineralen en vitamines en hun specifieke werking.
 • Een chemicus met masters in biochemie en biotechnologie met meer dan 25 jaar ervaring op gebied van ontwikkeling, productie, kwaliteit en registratie van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, voedingssupplementen en cosmetica.
 • Een bioloog met ruime ervaring op het gebied van kwaliteitscontrole, productie en voedselveiligheid voor voedingssupplementen.
 • Iedere batch grondstoffen wordt geïdentificeerd op het kwaliteitslaboratorium.
 • De microscopische procedures zijn door de Universiteit van Utrecht ontwikkeld en worden toegepast bij de ingekochte kruiden. Met behulp van verschillende typen kleuringen kunnen kenmerkende eigenschappen van een kruid worden aangetoond zodat ondubbelzinnige identificatie mogelijk is.
 • Daarnaast worden er ook Infrarood identificaties uit gevoerd door een geavanceerd PerkinElmer IR spectrofotometer (PerkinElmer is hofleverancier van de NASA). Hierbij wordt een spectrum (“fingerprint”) van de te bepalen stof gemaakt en vergeleken met een interne database waarin zich meer dan 1000 verschillende stoffen zich bevinden en een totaal van meer dan 10.000 opgeslagen spectra. Het spectrum van het te onderzoeken monster van een ingekochte batch moet matchen met referentiespectra uit de database om de nieuwe batch te kunnen vrijgeven.
 • De technologie van dit IR apparaat werd ook gebruikt in de Marsrobot van NASA, waarbij de geologie van Mars werd vastgelegd.
 • Daarnaast zijn al onze leveranciers gecontroleerd, geaccepteerd en leveren bij elke levering een analyse certificaat aan die voldoet aan de vereiste Europese regelgeving.
 • Het hele proces van binnenkomst van de grondstof en bemonstering tot aan het verpakken en verzenden van de producten vindt plaats in een farmaceutisch gevalideerde cleanroom.
 • Deze 1400 m2 voldoet geheel aan GMP klasse A of D niveau.
 • Hiertoe wordt buitenlucht gefiltreerd en geconditioneerd tot een acceptabel stof niveau, temperatuur van 18-22 °C en een luchtvochtigheid van 40-60% gedurende het hele jaar door.
 • De niveaus worden bepaald door het aantal stof deeltjes per m3; een klasse A ruimte heeft ca 10.000 X minder deeltjes per m3 dan als er geen luchtzuivering plaats zou vinden. Door de sterke vermindering van het aantal deeltjes in de lucht kan het productieproces veel schoner verlopen en kan contaminatie tot een minimum worden beperkt. Omdat deeltjes in de lucht ook micro-organismen bevatten kan door sterke vermindering van het aantal deeltjes ook de microbiologische hygiëne worden bevorderd.
 • Het productieproces staat onder leiding van een zeer bekwame en veelzijdige techneut met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van capsuleren, flesvullen en verpakken. Alle medewerkers hebben vele jaren ervaring met de productie van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen. Ze worden door trainingen up-to-date gehouden met de nieuwste technieken en productieprocedures, zodat Laboratorium Medisan producten aflevert die voldoen aan de hedendaagse hoogstaande kwaliteitseisen die o.a. voor geneesmiddelen vereist zijn.
 • Daarnaast vindt volledige reiniging plaats na iedere productie partij, de hele machine wordt gedemonteerd en alle separate onderdelen worden in een farmaceutische vaatwasser gereinigd. Na het opbouwen van de machine vindt er voor elke nieuwe productie een zgn. “line clearance” plaats; dit is een controle door een onafhankelijk persoon van de machine en productieomgeving waarbij reinheid, afwezigheid van materialen van de vorige productie en juiste aanwezigheid van materialen voor deze producten extra gecontroleerd worden.
 • Door middel van audits wordt de kwaliteitsborging gegarandeerd.
 • Extern wordt Laboratorium Medisan geaudit door:
 • Bureau Veritas voor FSSC 22000; Certification scheme for food safety systems including ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-1:2009 and additional FSSC 22000 requirements (incl. HACCP);
 • NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteiten) op het gebied van voedselveiligheid;
 • Notified Bodies voor de te produceren medische hulpmiddelen;
 • Klanten (o.a. grote farmaceutische concerns) voor het produceren van hun producten.
 • Intern wordt het hele proces ge-audit, van begin tot eind, door gecertificeerde medewerkers van Laboratorium Medisan om zo het continue verbeteringsproces gaande te houden.